Roulettebordet

När man tittar på ett roulettebord första gången så kan det se krångligt ut, men det är det inte. Här kommer vi att beskriva och förklara allt om spelets utseende så att du känner dig redo att spela.

Alla nummer på roulettehjulet är utplacerade så att alla jämna nummer har nästa tal som är högre mitt emot sig, samma sak med de ojämna. Alla jämna tal har svart bakgrund och alla ojämna röd bakgrund förutom nollan som har grön bakgrund. Även om det kan se ut som att siffrorna bara är slumpmässigt utkastade så är dem placerade efter många matematiska uträkningar så att det ska bli så jämt fördelat som möjligt. Som du kanske redan vet så finns det i Roulette siffror mellan 1 och 36 plus nollan eller nollan och dubbelnollan. I hjulet är det fördjupningar där siffrorna står med en mässingskant runt om så att den vita kulan som dealern kastar ska kunna stanna på ett nummer. Det numret blir sedan det vinnande numret i spelet.

Spelet börjar med att alla först lägger sina satsningar på bordet och sedan snurras hjulet och dealern kastar i den vita kulan i motsatt riktning. När kulan har stannat så har någon eller flera vunnit på satsade nummer och kombinationer.

Roulettebordet är enkelt och strategiskt uppbyggt, alla siffror utom nollan eller nollorna ligger i tre kolumner à tolv rader. Nollan eller nollorna ligger på en helt egen rad överst på bordet. På kanterna av bordet finns dem boxar eller rutor utmärkta där man kan göra kombinationssatsningar.