Satsningar

Roulettens spelplanNär man spelar Roulette så är det bra att ha koll på vilka de vanligaste satsningarna är, vad de heter och vad dem innebär i spelet. Orden och termerna man använder kanske inte alltid förklarar exakt vad man gör vilket kan kännas en aning förvirrande första gångerna man spelar. Därför tänker vi här presentera de olika och förklara dem så bra vi kan, allt för att du ska känna dig säker som spelare.

Det finns två kategorier av satsningar eller så kallade bets som man kan göra i Roulette, den ena kallar man för Inside bets och den andra för Outside bets.

Inside bets

Straight bet

Denna satsning kallar man som man gör på grund av att man helt enkelt satsar på enstaka nummer. Vinner man på en sådan här typ av satsning så får man tillbaka sin insats gånger 35. Detta är alltså inget kombinationsbet utan ett enkelt bet.

Split bet

Detta är ett såkallat kombinationsbet, här satsar man på två olika nummer, ett delat bet – ett split bet. Vinner man på denna satsning så får man tillbaka sin insats gånger 17, alltså hälften av det man vinner på ett straight bet.

Street bet

Om man lägger sin insats på tre nummer i rad på bordet, vilka som helst, kallar man det för ett street bet, man har helt enkelt lagt en ”gata”. Detta är också ett kombinationsbet eftersom det innebär en satsning på flera nummer samtidigt. Vinner man på denna satsning så får man sin insats gånger 11.

Square bet

Ett square bet är precis som det låter, man lägger sin insats på fyra nummer som ligger grupp på bordet. Numren man satsar på måste ligga diagonalt på rad med varandra, vinner man på denna satsning får man sin insats gånger 8 tillbaka. Och vinner gör man om ett av numren blir det som den vita kulan landar på.

Line bet

Ibland kallar man denna satsning för ”box of six bet”, använder man den betyder det att man satsar på två rader av nummer som alla ligger diagonalt nära varandra. Två rader med tre i varje som ligger diagonalt tätt intill varandra alltså. Vinner man på denna satsning så får man sin insats gånger 5 tillbaka.

Outside bets

Kolumnsatsning

Gör man denna satsning så placerar man sin insats på en av de tre kolumnerna på bordet. I varje kolumn finns det som bekant 12 stycken nummer och vinner du på ett av dessa så får du din dubbla insats tillbaka. Denna satsning kallas även för Dussinsatsning eftersom att det är just tolv nummer man satsar på samtidigt.

Jämn satsning/Even money bet

Detta är den säkraste men också den satsning som ger allra sämst betalt om man vinner. Du får bara tillbaka din insats. I denna satsning väljer spelaren om han eller hon vill satsa på antingen; jämna nummer, ojämna nummer, rött, svart, 1-18 eller 19-36. Man har alltså en 50-50 vinstchans.